Träffa teamet bakom Capfor

Bakgrund:

I Januari 2013 genomförde Tomas Blom det första Financial Life Planning mötet i Sverige, detta efter flera års utvecklings och översättnings arbete. Med mer än 25 års erfarenhet från finansbranschen kände Tomas Blom att ekonomisk rådgivning i sig är så viktig att den behöver kopplas fri från produkter och finansbranschens vinstintressen.    
Pengar har betydelse för oss i våra liv, och rådgivningen bör fokusera på hur var och en av oss ska hantera våra pengar och beslut kring dem i syfte att uppnå ekonomisk frihet. 

Tomas är bolagets VD & är vår Senior Financial Life Planner

Lär känna oss!

Kan vi vara något för dig? 
Ta kontakt med oss, genom mail eller telefon och boka ett kostnadsfritt möte. 
Upptäck hur annorlunda vi är jämfört med den vanliga rådgivningen du är van att möta.

Tomas Blom

Dagar fyllda med både kontorsarbete och möten med människor, är dagar jag mår som bäst. På listan över faktorer som ger mig energi hittar man bland annat "Värdeskapande", "Intuitiv" och "Analytisk" d v s en mix av både mjuka känslomässiga och hårda tekniska faktorer. En riktigt bra dag på jobbet är när jag inser att det arbete vi i teamet gjort skapat lugn & ro för någon, eller när vi med gemensam ansträngning lyckats hitta möjligheter för någon att uppnå det de verkligen önskar men inte riktigt vågat tro var möjligt.

Jag är Vänersborgare, gift, pappa till två vuxna killar och husse till två ShihTzuer. Även på hemmaplan mår jag bra av en blandning av aktiviteter... gärna en blandning mellan ett ordentligt pass på cykeln, lite fix med huset, en promenad med hundarna, äta god mat och bara slappa i soffan framför en bra TV-serie. Som en verklig "Anglofil" och musikälskare blir livet lite extra roligt när jag får lyssna på t ex "The Who" eller tillbringa någon dag i Storbritannien.

Klicka här för att komma till kontaktuppgifter


Nicklas Arvidson

Jag är försäkrings- och placeringsspecialist på Capfor.
Att analysera siffror och fakta, samt bistå våra kunder med jämförelser av olika ekonomiska alternativ, är något som jag får energi av.
Att få blanda detta analytiska arbete och möten med intressanta människor gör att jag trivs på jobbet. Jag vill med min erfarenhet och kunskap bidra till att våra kunder får den känsla av trygghet och lugn och ro som vi på Capfor tycker de förtjänar.

Jag bor i Uddevalla, gift och har två barn som är 15 respektive 20 år.
På fritiden umgås vi mycket med släkt och vänner. Jag gillar även att titta på tv-serier (soffan vintertid och hammocken sommartid). Det blir även en del pyssel med hus och trädgård som varvas med Padel tennis och badminton.
Jag är också en utpräglad kattmänniska så en mysstund med någon av våra två katter är alltid uppskattat.

Klicka här för att komma till kontaktuppgifter


Anders Andersson

Jag trivs som bäst när det är variation av arbetsuppgifter och möten. 
Där inget problem är för svårt för att lösas, på ett eller annat sätt.

Jag är bondpojk, uppvuxen i Brålanda och har varit mycket engagerad i fotbollen. Har varit aktiv som fotbollsmålvakt och har också haft alla möjliga positioner i styrelsen och varit engagerad i Brålanda IF.

Jag är gift med Marianne och är far till tre vuxna barn. Musik är viktigt för mig och jag några av mina favoriter är Clash och U2.

Mat och dryck av alla dess slag är en passion. Speciellt om jag får ha makten över grytorna....

Klicka här för att komma till kontaktuppgifterJoakim Dahlén

Jag har en drivkraft till att hjälpa människor.
Att ge stöd och vägledning, att finnas där som ett bollplank och en person man kan lita på. Det är viktigt för mig att de upplever ett stort värde av att jag varit en del i deras beslut. Min energi får jag när kunderna säger till mig hur tacksamma de är för hjälpen de fått. 

Jag bor i Trollhättan med fru och två grabbar på 8 & 12 år. 
Just nu aktiverar jag mig med Padel tennis och nyupptäckt veteran hockey.
Tidigare har jag sprungit 2 maraton (Berlin & Paris), cyklat, innebandy, spelat badminton och golfat. 
Har på senare tid fått smak på chili och odlingen, vilket innebär årliga chiliprovningar med grannar och kompisar.

Klicka här för att komma till kontaktuppgifter
  


Anna-Therése Hernqvist

Att locka fram det som är meningsfullt i livet är givande för mig.
Jag mår som bäst i mötet med människor, när jag får samtala om det som är viktigt för personen framför mig.
Att visualisera, reflektera och hitta kärnan i det som ger livet färg är min melodi.
Jag mår gott när jag kan bidra till att en människa går ut härifrån lite lättare, tryggare och med en ljus bild av framtiden.
Tillsammans med teamet vill jag bidra till andra välmående och lycka.

Jag bor i Vänersborg med min sambo Fredrik och våra två barn, Nellie 13 år och Aidan 10 år.
En perfekt dag för mig är en dag då jag låter lusten styra. Troligtvis blir det en hel del sång med allt från Disney till musikal och klassiska verk. Jag njuter av meditationer, promenader runt Skräcklan och älskar känslan av att få en riktigt bra idé.
En kopp kaffe och en helt ny inredningstidning fylld med antika miljöer är höjdpunkten en regnig eftermiddag.
Jag är en obotlig optimist och vill gärna se världen ur Nalle Puhs ögon.

"Du är modigare än du vet, starkare än du tror och klokare än du förstår" - A.A. Milne


Liselott Lind

Att ägna mig åt bokföring är något som passar mig perfekt!
En bra dag på jobbet är en dag då jag får djupdyka i siffror och samtidigt får möjlighet att ta en fika med arbetskamraterna.

Jag bor i Vargön tillsammans med min sambo och vår goa labrador Stuhre.
Vi har två utflugna barn.

För mig är det viktigt med guldkant i vardagen. Jag tycker det är underbart att kunna ta en förmiddagspromenad med Stuhre längs vattnet.
Att få sitta på hästryggen en gång i veckan ger mig energi och jag har ett intresse för både hundar och hästar.

Det är också kul med matlagning och att testa på nya saker även om jag inte är en mästare i köket. Att resa och upptäcka nya platser är också något jag tycker mycket om. Under året har resorna gått till både Kreta och New York, som är en stad som jag gärna hade besökt igen eftersom det fanns så mycket att uppleva.

Helikopterturen där är något jag sent kommer att glömma!


Personer vi samarbetar med

Michael Kay grundade företaget Financial Life Focus som har sin verksamhet i New York.

Han arbetar med människor som vill använda hans kunskap i det mesta som handlar om ekonomi. Människor som förstår betydelsen av att hitta balans och vill göra den resan. Michael byggde ett team vars expertis och arbetssätt kompletterar varandra fullt ut. 
"I första hand är vi bara människor, i andra hand rådgivare"

Småspararguiden: Detta gäng på 5 personer består av, Patrick Siegbahn, Andreas Runnemo, Elisabeth Wass, David Sjöberg och David Rydén. De har nyss släppt en bok "Mer pengar för pengarna" (läs den!)

De har samma värdering som oss om hur rådgivning bör gå till, oberoende rådgivning utan inblandning av produktförsäljning.

Malin Sjöström är jurist med kandidat examen från Uppsala Universitet 2015, men var klar med juristutbildningen redan 2003.

Hon har arbetat med familjejuridik och arvsrätt främst här i Tvåstad sedan 2003, då hon började sin juristkarriär på Swedbanks Juristbyrå och senare P Blixt Juridik (numera Verahill).

Under sommaren 2019 startade Malin Hermida Familjejuridik AB, som har kontor i Trollhättan. 

Mia Ingelström är civilekonomen som gjorde ett aktivt val när hon lämnade ekorrhjulet för att resa jorden runt med sin familj i ett år. Därefter sa hon upp sig för att lära andra att ta kontroll över sin ekonomi och vad som krävs för att våga göra aktiva val och förändringar i livet. Hon är experten på privatekonomi som med enkla och handfasta verktyg inspirerar dig att ta första steget mot ekonomisk kontroll!

Olivia Henningsson

Olivia är en brottar tjej vi stöttar i hennes elitsatsning mot medaljerna. Hon är aktuell för landslaget i U23 och har flera meriter. Den senaste var brons på Klippan Lady open som är en internationell rankningstävling och på U23 VM i November 2018 tog hon en 9:e placering.